fbpx

De Aarde Stam

  • Aarde stam

Als mensen zijn wij vergeten hoe we kunnen leven in afstemming met de aarde. Hierdoor zijn we vergeten hoe belangrijk het is om de aarde te dragen, zodat zij ook ons kan dragen, met haar energie.

Veel Elders van de culturen die nog geen/nauwelijks gebruik maken van moderne technologie hebben toegang tot de kennis hierover. En delen de wijsheid die ons weer in contact brengt met de aarde.

Als wij deze verbinding weer weten te maken, worden wij deel van de Aarde Stam. En dat is in deze tijd nou juist extra belangrijk. De mensen en de aarde kunnen namelijk een symbiotische relatie hebben. En in dit geval is dit goed. Het is belangrijk om in contact te staan met het energetische ecosysteem. Het betekent dat dit ons voedt en de aarde ons zal zien als deel van haar.

Wat betekent dit praktisch?

Deze afstemming vraagt om een diepe overgave aan de aarde. De natuur ingaan om deze connectie te maken is fijn en maakt het zeker een stuk makkelijker. Maar het is geen vereiste. Het vraagt op de eerste plaats om je over te geven, en je ‘’IK’’ op te geven aan de aarde, de grond, en jezelf te laten dragen. Vanuit hier kan je zakken van je hoofd naar steeds lager in je lijf. En kan je eigenlijk jezelf loslaten vanuit je voeten. Hoewel je grondt vanuit je voeten, een proces van geven en ontvangen, is het in principe je hele wezen dat je overgeeft. 

Het gaat hier om een verschuiving van het geïndividualiseerde ego-denken, naar een co-regulerend en co-creërend wij-denken. Terug naar een Samen-Leving, waarin zowel mens als aarde elkaar ondersteunen vanuit het hart.

En hoewel ik door kan gaan op het technische deel van aarden, is het misschien belangrijk dat je de ‘’waarom’’ begrijpt. In films zoals ‘Avatar’ wordt deze symbiose ook heel helder weergeven. En hoewel het zien van dit ons wel eerder zou laten geloven dat dit zo werkt, kunnen wij dit als mens ook voelen.

‘’Aarden’’, onszelf overgeven aan de bedding die onder ons ligt, voedt ons lichaam. We hebben dit nodig, en juist in tijden van crisis als deze.

Als wij dit met zijn allen kunnen doen kunnen we (weer) onderdeel worden van de aarde stam. De oudste stam van deze planeet, ons thuis, en hetgeen wat ons allemaal verbindt. Het is tijd om ons te herinneren aan deze oude wijsheden en de verbinding tussen de mens en de aarde te herstellen.

Ik ben benieuwd, wie van jullie voelt dit contact met de aarde? En is zich bewust van het contact met haar?

Kees Schenk & Serena Milada

By | 2020-03-18T20:15:29+02:00 March 18th, 2020|Aarde|