fbpx

Danielle Ploegmakers: Eigenwijs, Eigenzinnig, Gewoon IK

  • Danielle

Danielle Ploegmakers – Gedurende mijn jonge jaren in mijn leven was ik een ontzettend eigenwijs en eigenzinnig kindje. Ik ging altijd alle kanten op en ik was nooit verdwaald. Dat mensen mij altijd kwijt waren, tja dat was toch echt hun probleem.

Toch had dit gedrag wel wat negatieve kanten bij zich. Ik kom uit een heel klein dorp en in dat dorp wisten mensen niet zo goed wat ze nou met mij aan moesten. Ik hield van dansen en ik deed niets liever dan dansen. Zelfs zo erg dat als er een speelfeestje bij mij was en de hele groep klasgenoten wilden knutselen en ik een heksendans wilde doen dat ik dan alleen ging dansen.

Tot groep 5 was dit nooit echt een probleem, de meeste mensen namen mij gewoon zoals ik was en al fladderend als een vlindertje had ik toch wel wat vriendinnen opgebouwd. Vanaf groep 5 veranderde dit. Ik was toen helemaal verliefd geworden op Baton Twirling en zoals met elke liefde, sprak, dacht en deed ik Baton Twirling. Toen een klasgenoot  iemand moest hebben waar hij zijn botvieren op kon afreageren was ik daardoor vaak het slachtoffer. Met een docent die tegen een burn-out aan zat, had hij geen zin in een vervelende klas en liet hij het pesten toe.

Doe Nou Maar Normaal!

Op de middelbare school zou alles anders worden, de mensen zouden anders zijn en ik zou vrienden krijgen en het zou allemaal net zo super worden als in televisieseries. Echter had ik nooit geleerd om me aan te passen aan mensen en ik werd weer lekker mijn eigenzinnige ik. Het gevolg was dat ik in no-time weer gepest werd.

Ik vond het toch wel erg vervelend, want de verwachting was dat ik toch nog wel zeker 6 jaar op die school rond zou mogen hangen. Dus wat ga je dan doen? Ik ging mij aanpassen. Ik ging me gedragen zoals ik dacht dat ik me hoorde te gedragen. Ik werd wat stiller en had een wat minder uitgesproken mening. Totdat ik weer een of andere uitbarsting had en alle credits die ik mogelijk opgespaard had weer uit het raam gooide.

Mijn Huidige Leven

Gelukkig is het goed met mij gekomen, maar daarvoor was het wel nodig dat ik begin van dit jaar naar het buitenland ging. Een moment om weer helemaal bij mezelf te komen en uit te vinden wat nou precies de normen en waarden zijn die ik op dit moment heb.

Wat past bij mij en hoe kan ik dit op de beste manier in mijn leven gebruiken? Samen met mijn gids heb ik uren in schrijfboekjes zitten schrijven over wat ik graag zou willen. Gewoon schrijven en op deze manier mijn leven creëren.

Daar kwam eigenlijk uit dat ik nooit meer voor een baas wil werken, want dat gaat hem echt niet worden. Dus ik ben nu echt iemand met een eigen bedrijf en ik geloof er heilig in dat ik mensen aantrek die bij mij passen. Tot nu toe werkt het, want ik heb alleen maar leuke klanten en ik kan werken waar en wanneer ik wil ?

By | 2018-04-21T15:59:43+02:00 June 23rd, 2014|Eigentijdse Jongeren, Persoonlijke ontwikkeling, Team|