fbpx

Marijn van Laerhoven: Zoektocht naar Zelfliefde

  • Marijn-2

Marijn van Laerhoven – Iedereen heeft onzekerheden. Daar gaan we ieder zo op onze eigen manier mee om. Erkennen we ze voor wat ze zijn of stoppen we ze ergens ver weg? Dit is mijn persoonlijke verhaal over de zoektocht naar mijn plek op deze wereld en het vinden van de belangrijkste liefde van mijn leven: die voor mezelf.

Na het behalen van mijn MBO diploma in de ICT ging ik op mijn eenentwintigste in m’n uppie een maand op reis door Amerika. In diezelfde zomer nam een oud klasgenootje me mee naar Awakenings festival. Na jaren achter een computerscherm gekluisterd te zijn geweest kwam ik nu eindelijk eens buiten de deur.
In de muziek vond ik een nieuwe passie en in de festivals een uitlaatklep

Door de week naar school, in het weekend lekker los. Mooie tijden. Mooie mensen. De jaren vlogen voorbij. Binnen de vier jaar haalde ik mijn HBO diploma binnen. Ik maakte een hoop nieuwe vrienden. Ik had alleen geen vriendinnetje. Nooit gehad ook, maar dat mocht niemand weten. Ik kwam hier en daar wel eens een meid tegen die ik leuk vond maar door een gebrek aan ervaring had ik geen flauw idee hoe ik die dan versieren moest. Bang om te falen en daar midden op de dansvloer af te gaan deed ik dan maar niets.

Ik wees mijn eigen gevoelens af, en daarmee mezelf.

Des te ouder ik werd des te meer ik aan mezelf ging twijfelen. Hoe meer ik aan mezelf ging twijfelen des te moeilijker ik het mezelf maakte. Ik zat in een neerwaartse spiraal. Langzaam maar zeker kwam ik op het punt dat ik begon uit te sluiten dat er op mijn potje een deksel zou passen. En zo groeiden onschuldige onzekerheden uit tot een mentale gevangenis aan blokkades.

Ik was het struikelblok aan mijn eigen been, op ramkoers met mezelf.

Net als menig ander mens lustte ook ik graag een biertje. Thuis kon ik ze prima laten staan maar op feestjes dronk ik wel eens meer dan goed voor me was. Op die momenten kwamen mijn weggestopte onzekerheden naar boven en kon ik emotioneel aardig instabiel worden. Zelfs in het gezelschap van mijn beste vrienden kon ik me dan wel eens hardop af gaan vragen of ik wel welkom was.

Inmiddels is het ruim een jaar geleden dat ik in de lente van 2013 besloot om geheel te stoppen met drinken. Die beslissing zou alles veranderen.

Een week of twee later zag ik, op de dansvloer van Fusion festival in Duitsland, tientallen vrienden genieten van mijn positieve levensenergie. In plaats van het buitenbeentje voelde ik mezelf een toevoeging zijn aan de groep. Ik kwam tot inzicht dat ook ik er toe doe en er mag zijn op deze wereld. Als anderen van me konden houden en van me konden genieten, waarom genoot en hield ik dan in vredesnaam niet van mezelf? Ik zag in dat het geen zin had om boos op mezelf te zijn dat ik dat zo lang niet gedaan had. Dan zou ik nog steeds niet van mezelf houden.

Ik sloot vrede met mijn verleden en kwam thuis als herboren.

In de maanden daarop rolden net als toen in Duitsland nog regelmatig spontane tranen langs mijn wangen. Ik voelde me bevoorrecht dat juist ik deze innerlijke rust had mogen vinden en zo gelukkig kon zijn met mezelf. Kon iedereen dat maar. Er begon iets te borrelen dat ik anderen hierin wil gaan inspireren. In korte tijd verhuisde ik naar een nieuwe stad, begon met sporten, raakte 20 kilo kwijt, nam een nieuw kapsel en liet een grote tattoo op mijn borstkas zetten.

Op de dag voor mijn eenendertigste verjaardag namen mijn vrienden Kees en Denise mij mee naar een dag vol tantra workshops. Ver buiten de grenzen van mijn comfortzone ontdekte ik een veilige omgeving waarin ik mijn blokkades onder ogen kon komen en voor het eerst durfde te delen met anderen.

Ik zag de helende potentie van tantra en gaf me op voor een heel weekend aan tantra in een tantraweekend van Bliss Your Body.

In dat weekend kon ik al veel van mijn blokkades achter me laten. Het was ook het weekend waarin ik mijn eerste vriendinnetje ontmoette. Ik mijn tijd met haar zag ik een leeuw in mij ontwaken en de illusie van mijn mentale gevangenis als sneeuw voor de zon verdwijnen. De transformatie was compleet.

Ik kom van ver en daardoor weet ik nu des te beter wie ik ben, waar ik voor wil staan en vooral ook waar ik niet voor wil staan.

Met de overwinningen die achter mij liggen en het vuur dat nu in mij leeft ga ik met plezier iedere hindernis aan die nog op mijn levenspad komt. Ik kijk ernaar uit om alles te weten te komen over het leven en over mezelf. Ik blijf mezelf prikkelen en het avontuur buiten mijn comfortzone opzoeken. Ondertussen zie ik het als mijn roeping om zoveel mogelijk anderen te inspireren om op hun beurt net als ik dat deed opnieuw met zichzelf te verbinden en hun eigen levenspad te gaan bewandelen. Langs welke weg dat ook mag zijn, liefde zal ons de weg wijzen.

Ik zou je graag nog meer vertellen over mijn transformatieproces. Wellicht doe ik dat nog wel eens in de vorm van een autobiografisch boek. Voor nu lijkt dit me wel genoeg. Hopelijk inspireert het je.

Leer van gisteren…

Droom van morgen…

LEEF vandaag.

PS. Ik vind het altijd leuk om met nieuwe mensen in contact te komen dus stuur me gerust eens een bericht:

www.facebook.com/mvanlaerhoven

www.levensavonturiers.nl

By | 2018-04-21T15:59:43+02:00 July 15th, 2014|Eigentijdse Jongeren, Persoonlijke ontwikkeling, Team|