fbpx
Loading Events
  • This event has passed.
Maandag 8 mei
Tijd: 19:00-22:30
Entree: 10 euro (alleen deurverkoop, contant)
Gratis thee en water
 
Deze avond komen we met een mooie groep bij elkaar voor een een verdiepende tantrische meditatie avond. We maken een reis naar binnen, en ontmoeten vanuit hier onszelf en de ander in de heilige ruimte die we samen creëren.
 
We zien je graag op maandag 8 mei!
 
 
Chakra Tantra Meditaties door Kees Schenk

Tijdens deze avond beoefenen we heilige tantrische meditaties waarbij we onze levensenergie activeren en laten stromen door ons hele wezen. Het eerste deel van de avond gaan we bij onszelf naar binnen. In een reis door ons eigen lichaam bevrijden we onszelf van blokkades en ervaren wij waar we in onze kracht staan en waar we nog werk te doen hebben. Door middel van aandachts- en ademtechnieken leren wij hoe we beter aanwezig kunnen blijven in ons eigen lichaam en onszelf kunnen openen en tegelijkertijd beschermen als we in contact zijn met de wereld. Hierbij is ook de ruimte om te spreken over de jou ervaring van je binnen wereld. Zo verkennen we waar we staan en raken we meer verankerd in ons lichaam.

Het tweede deel van de avond doen we een partnermeditatie. Dit mag met een onbekende of bekende aanwezige partner of een meegenomen gelegenheidspartner. Omdat dit een meditatie is waarbij we werken met mannelijke en vrouwelijke energie streven we naar een gelijk aantal mannen en vrouwen voor deze avond. Je mag ook een gelegenheidspartner meenemen, van het andere of hetzelfde geslacht, om de meditatie mee te doen.

Het tweede deel van de avond doen we een partnermeditatie.
Voor de partnermeditatie nemen we flink de tijd, ruim een uur. Zo gaan we in de partnermeditatie langs vier van onze chakra’s. Basis, sacraal, plexus en hart. Vervolgens ademen we circulair door al deze centra’s met onze partner. Voor dit alles nemen we ruim de tijd om werkelijk alles te doorgronden wat er tussen ons aanwezig is. Waarna de weg vrij is gemaakt voor de circulaire ademhaling (circle of light), en we een verbinding maken door de diepe lagen van de basis naar het hart. Een krachtige verbinding, de jezelf zal openen voor de ander en de wereld om je heen.

Kees Schenk over tantra: ‘’Tantra draait om het herontdekken van onze natuur. Het is de weg van de bevrijding van alle conditionering die wij dragen bij het maken van verbinding en het erva-ren van contact met anderen. Bij tantra beoefenen we de onvoorwaardelijke liefde voor onszelf en verkennen wij op speelse wijze verschillende vormen van contact maken. In essentie keren we terug naar onze kinderlijke onschuld, waar onze grootste kracht ligt. De plek waar we onszelf kunnen terugvinden, en vanuit waar wij kunnen gaan leven vanuit onze ware natuur.’’

 
PROGRAMMA
19:00 Binnenloop
19:30-20:45 Chakra Tantra Meditatie – Deel 1: Terugkeren naar jezelf, het openen van je centra’s
20:45-21:00 Kleine pauze
21:00-22:15 Chakra Tantra Meditatie – Deel 2: Partnermeditatie
22:15-22:30 Eindceremonie met verbonden afsluiting van de avond
22:30 Napraten met een kopje thee
Hierna hebben we nog één laatste verbindingsavond in Club Lite voor onze zomerstop:
 
Sahasrara – 15 mei – Sacred Union: Life Through Spirit – Evi Maes en Kai Helmich
 
Een open avonden waar je je niet voor hoeft in te schrijven!
Liefs,
De Eigentijdse Jongeren