fbpx
Loading Events
  • This event has passed.
Dinsdag 20 december
Potluck: 18:00-19:00 (optioneel)
Workshop: 19:00-22:30
Entree: €15,00 (aanmelding via info@eigentijdsejongeren.nl)
Gratis thee en water
 
Dinsdag 20 december nodigen we je uit in de Yurt van Mahara. Hier komen we met een intieme groep bij elkaar voor een een verdiepende tantrische meditatie avond, in hartje Amsterdam. Vlak voor het nieuwe jaar gaan we kijken hoe wij er voor staan, als we inzicht krijgen in de verschillende lagen van onszelf. We maken een reis naar binnen, en ontmoeten vanuit hier onszelf en de ander in de heilige ruimte die we samen creëren.
 
Je betaalt voor de avond €15,00 en er is plek voor een beperkt aantal mensen, dus wees er snel bij als je er graag bij wil zijn. Aanmelden doe je via info@eigentijdsejongeren.nl, vermeld hierbij je naam en telefoonnummer.
***Dit event is uitverkocht***
 
We zien je graag op dinsdag 20 december!
 
 
Chakra Tantra Meditaties door Kees Schenk
 
Tijdens deze avond beoefenen we heilige tantrische meditaties waarbij we onze levensenergie activeren en laten stromen door ons hele wezen Het eerste deel van de avond gaan we bij onszelf naar binnen, in een reis door ons eigen lichaam maken we onszelf bewust van onze blokkades en ervaren wij waar we in onze kracht staan. Door middel van ademtechnieken leren wij hoe we beter aanwezig kunnen blijven in ons eigen lichaam en onszelf kunnen openen en tegelijkertijd beschermen als we in contact zijn met de wereld. Hierbij is ook de ruimte om te spreken over de jou ervaring van je binnen wereld. Zo ontdekken we waar we staan en raken we meer verankerd in ons lichaam.
 
Het tweede deel van de avond doen we een partnermeditatie. Dit mag met een onbekende of bekende aanwezige partner of een meegenomen gelegenheidspartner. Omdat dit een meditatie is waarbij we werken met mannelijke en vrouwelijke energie streven we naar een gelijk aantal mannen en vrouwen voor deze avond. Je mag ook een gelegenheidspartner meenemen, van het andere of hetzelfde geslacht, om de meditatie mee te doen.
 
Voor de partnermeditatie nemen we flink de tijd, ruim een uur. Zo gaan we in de partnermeditatie langs vier van onze chakra’s. Basis, sacraal, plexus en hart. Vervolgens ademen we circulair door al deze centra’s met onze partner. Voor dit alles nemen we ruim de tijd om werkelijk alles te doorgronden wat er tussen ons aanwezig is. Waarna de weg vrij is gemaakt voor de circulaire ademhaling, en we een verbinding maken door de diepe lagen van de basis naar het hart. Een krachtige verbinding, de jezelf zal openen voor de ander en de wereld om je heen.
Aan het einde van de avond is ruimte om iedereen te ontmoeten vanuit de
 
Kees Schenk over tantra: ‘’Tantra draait om het herontdekken van onze natuur. Het is de weg van de bevrijding van alle conditionering die wij dragen bij het maken van verbinding en het ervaren van contact met anderen. Bij tantra beoefenen we de onvoorwaardelijke liefde voor onszelf en verkennen wij op speelse wijze verschillende vormen van contact maken. In essentie keren we terug naar onze kinderlijke onschuld, waar onze grootste kracht ligt. De plek waar we onszelf kunnen terugvinden, en vanuit waar wij kunnen gaan leven vanuit onze ware natuur.’’
 
 
Verdiepende verbindingsavonden
 
Nu we kerstvakantie hebben zullen we nog een aantal verdiepende avonden voor jullie organiseren zoals deze, dit doen op wat kleinere fijne locaties zoals de Yurt van Mahara in Amsterdam. Anders dan bij de verbindingsavonden zullen we je bij deze avond vragen om je aan te melden via de mail en van tevoren te betalen. Na de betaling is je aanmelding compleet. Informatie over hoe te betalen ontvang je via de mail.
 
 
PROGRAMMA
 
18:00-19:00 Potluck diner
19:00-20:15 Chakra Tantra Meditatie – Deel 1: Terugkeren naar jezelf, het openen van je centra’s
20:00-20:15 Kleine pauze
20:15-21:45 Chakra Tantra Meditatie – Deel 2: Partnermeditatie
21:45-22:30 Eindceremonie met verbonden afsluiting van de avond
22:30 Napraten en dan naar huis
 
 
POTLUCK
 
Tussen 18:00 en 19:00 ben je welkom voor een gezamenlijk potluck diner, dit betekend dat we allemaal wat lekkers meenemen om te delen voor het eten. Neem iets gezonds mee om te delen, die mag zelf gemaakt of gehaald zijn. Zo gaan we met een fijne energie de meditaties in. Wees creatief!
 
 
INFORMATIE OVER DE AVOND
 
– Deze verbindingsavond is bedoelt voor jongeren van 18-39
– Een ticket voor de avond kost €15,00 euro, informatie over hoe te betalen ontvang je via de mail.
– Aanmelden kan alleen of met een partner via info@eigentijdsejongeren.nl
– Er is ruimte voor 8 deelnemers
– Het adres is Clerqstraat 123, 1053 AK, Amsterdam
***Dit event is uitverkocht***