fbpx
Loading Events
  • This event has passed.
Zaterdag 10 december
Tijd: 12:30-16:30
Entree: 12 euro (pinnen mogelijk)
Gratis thee en water
 
Eigentijdse Jongeren stapt iedere zaterdagmiddag aan boord van de Odessa met een workshop; De Drijvende Kracht. In een spel met de elementen zoeken we de kracht in onszelf en verbinding met elkaar. Iedere workshop kan los gevolgd worden.
 
 
De Kracht van Kali: laat jouw schaduwkanten spreken!
 
Wanneer we geboren worden zijn we puur, liefdevol en perfect. We laten onze emoties zien zoals ze zijn, vragen vrijelijk om wat we nodig hebben/willen er is geen reden te geloven dat we dat niet zullen krijgen, niet gehoord en gezien zullen worden. Alles in ons is in balans en perfect.
 
Na mate we ouder worden, opgroeien, leren we van onze ouders en de maatschappij dat bepaalde emoties, bepaald gedrag, bepaalde vragen en antwoorden, bepaalde behoeften niet ‘mogen’ of ongewenst zijn. We leren bepaalde delen van onszelf te onderdrukken, te veranderen of weg te stoppen diep in onszelf.
We leren dat bepaalde gedragingen ons meer liefde brengen dan andere en sommige zelfs leiden tot afwijzing, uitlachen, of andere negatieve reacties.
 
Maar de waarheid is; Ieder deel van ons is perfect, iedere emotie heeft zijn schoonheid, ieder stukje van ons is het waard om gezien, gehoord en van gehouden te worden.
Zonder die ‘schaduwen’ zijn we niet geheel onszelf, als we altijd alleen maar de mooie, fijne, leuke kanten van ons laten zien klopt er iets niet, zijn we niet volledig onszelf, zijn we niet wie we behoren te zijn.
 
Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met onze zogeheten ‘schaduwkanten’. We gaan opzoek naar die verborgen, weggestopte gevoelens en emoties, we gaan onszelf en elkaar in een fijne veilige omgeving de kans geven onze ware, totale ik te laten zien, te stralen in onze ‘donkere kanten’. We krijgen de kans deze schaduwen van onszelf en elkaar te erkennen en te omarmen.
 
Misschien voel je terwijl je dit leest al een groeiende angst of schaamte, bij de gedachte aan jezelf laten gaan en je blootgeven om dat aan anderen te laten zien wat je liever verborgen houdt, om wat je misschien bestempeld als lelijk, zwakte of misschien voor je gevoel wel een oncontroleerbare boosheid te laten zien aan andere, bekende of onbekende medemensen.
Dit is ook spannend, dit vraagt ook moed, het vraagt durf en bovenal kwetsbaarheid, de bereidheid je meest kwetsbare, echte, diepverborgen zelf te laten zien.
 
Maar onze ervaring is dat het opluchting brengt, en prachtig mooi is als je andere hiermee kunt vertrouwen, als je er in een fijne veilige setting achter kunt komen dat er mensen zijn die die stukken van jouw durven zien, durven omarmen, je daarna nog steeds, of misschien wel nog veel meer een mooi persoon vinden, het juist heel waardevol achten dat je dat met hun deelt.
En zo kan het ook een opstapje zijn om deze delen van jezelf (weer) steeds meer te laten zien aan je geliefden, de mensen om wie je geeft in je leven, of misschien wel gewoon aan je collega’s op werk of je klasgenoten.
 
Want deze emoties, gevoelens en kanten van jezelf hebben ook een functie, en er huist hierin heel veel (ongebruikte) kracht, als je die kunt herpakken, als je opnieuw kunt leren hoe, op een ietwat prettige, eerlijke en echte manier jezelf te laten zien in al je facetten zal dit je alleen maar verder brengen op alle vlakken in je leven.
 
Wij nodigen je uit om de eerste stap te zetten en in een veilige, fijne omgeving, met goede begeleiding, op een progressieve manier te gaan dansen met jouw Kali, godin van Chaos, dood en wedergeboorte, godin van angst en razernij! Om haar uit te nodigen in je leven en in je persoonlijkheid. Om haar wakker te maken in jouw, om te gaan staan voor jezelf, en alle delen van jouw die daarbij horen!
 
Mere Sloot & Kees Schenk
 
 
Je bent welkom om 12.30. De workshop duurt van 13.00 tot 16.30. Aansluitend volgt het reguliere Odessa Saturn Saturday: Ecstatic Dance & toegang tot het spadek met hottub en sauna. Ook kun je genieten van een veganistisch diner.
 
 
Praktisch:
Locatie: Odessa, Veemkade 259, Amsterdam
Tijd: 12.30 tot 16.30 (workshop start om 13.00)
Leeftijd: 18 – 39 jaar
Tickets verkrijgbaar aan de deur (pin of cash)
Toegang: 12 Euro
(of 20 Euro inclusief Saturn Saturday met Ecstatic Dance & Spa dek)
Veganistisch diner: 8 euro
Parkeertip: gratis parkeren bij Zamenhofstraat, vandaar met de pont naar Azartplein.
 
17 december vind onze laatste Drijvende Kracht middag van het jaar plaats, daarna hebben we kerstvakantie:
 
Zaterdag 17 december – Lucht – Acroyoga door Roald Penning
 
Wees welkom bij de Drijvende Kracht op zaterdag @Odessa Amsterdam!
 
Liefs,
 
Eigentijdse Jongeren