fbpx
Loading Events
  • This event has passed.
Herken je dat je:
– oog hebt voor details?
– perfectionistisch aangelegd bent?
– van mooie dingen houdt?
– doelgericht en gefocust bent?
 
En ook dat:
– je hoge eisen aan jezelf en anderen stelt?
– je een sterke interne criticus hebt?
– anderen je soms onpeilbaar of arrogant vinden?
– je moeite hebt met gek doen en overgave?
 
De Rigide
Het Rigide masker gaat over de binnen- en de buitenkant. Mensen met dit masker zien er vaak onberispelijk uit en ook de inrichting van hun huis lijkt gekopieerd uit een woonmagazine. Het zijn vaak de perfecte werknemers voor een baas. Door hun perfectionisme zullen ze niet rusten voordat ze het klusje geklaard hebben. Vaak veel netter en zorgvuldiger dan je eigenlijk van ze vroeg.
 
Als je ze wat beter leert kennen, vraag je je soms af wat er in hen omgaat. Het lijkt alsof je ze nooit helemaal te zien krijgt. Gesprekken blijven wat oppervlakkig en koel. Onder deze gereserveerdheid zit een sterk normatief besef: dit kan wél en dit kan niet.
 
Ze voelen haarfijn aan hoe ze kunnen voldoen aan de heersende mores. Dit is zo’n tweede natuur dat ze nauwelijks doorhebben dat ze het doen. Doordat ze voortdurend proberen te voldoen aan (geïnternaliseerde) eisen van anderen, zijn ze soms wat star en inflexibel.
 
Wat gaan we doen?
Op deze middag maak je kennis met de (onbewuste) verschijningsvormen van dit masker. Je gaat het ervaren in alle vezels van je lijf. Je krijgt een gevoel bij hoe je innerlijke criticus je beperkt in je vrijheid. Je onderzoekt je angst om afgewezen en uitgestoten te worden en krijgt een glimp van dat het vaak je eigen oordelen zijn die je op anderen projecteert. Met kleine opstellingen kijken we naar de oorsprong van dit masker.
 
Waar komt die sterke innerlijke criticus vandaan en waarom heb je zo’n sterk normatief besef? Uiteindelijk gebruiken we een techniek uit de Geweldloze Communicatie om uit de verstarring te komen en te ontdooien.
 
Deze middag is de XL-versie van de avond die in Utrecht gegeven wordt. Het is daarmee langer en diepgaander, maar bevat wel overlap.
 
Wat zijn Karakterstructuren?
Het gedragsmodel van de Karakterstructuren is ontwikkeld in de jaren ’30 door Wilhelm Reich, een psychotherapeut. In de decennia erna is het model doorontwikkeld door verschillende therapeuten, waaronder Alexander Lowen en Wiebe Veenbaas.
 
De laatste schreef in 2011 het boek “De Maskermaker” en startte de gelijknamige opleiding over de Karakterstructuren bij zijn instituut Phoenix Opleidingen. Hij liet de focus op lichaamsbouw wat los en plaatste de Karakterstructuren, die door hem ook maskers worden genoemd, meer in het perspectief van de ontwikkelingspsychologie en systemische invloeden. De zes verschillende maskers vinden hun oorsprong in een bepaalde periode van onze vroege kindertijd. Ze hebben allemaal hun valkuilen en kwaliteiten.
 
Meer lezen? Download mijn e-book: www.ontmaskerd.com/download-e-book
 
Over Jori:
Jori geeft sinds 2016 familieopstellingen en is sindsdien helemaal gegrepen door de Karakterstructuren. Hij heeft zijn eigen praktijk in Utrecht waarin hij coacht en workshops geeft op het gebied van de Karakterstructuren en relaties. Hij volgde opleiding in Geweldloze Communicatie bij Vine Coaching en Systemisch Werk en de Maskermaker bij Phoenix Opleidingen in Utrecht.
 
Prijzen:
Early Bird: €35,- (t/m 20 oktober)
Normal Bird: €42,50,- (vanaf 21 oktober)
Combi 4 middagen naar keuze: €130,- (32,50,- per keer)
Combi 5 middagen naar keuze: €150,- (30,- per keer)
 
 
***Praktisch***
Locatie: Tai Chi School
Adres: Kerkstraat 441, 1017 HZ Amsterdam
 
Datum: zondag 27 oktober
Inloop: 13.30
Workshop: 14.00 – 17.30
Sluiten: 18.00
 
Deze workshop is plek voor maximaal 16 deelnemers
 
Andere datums ivm combitickets: 29 sept Schizoide, 27 okt Rigide, 7 dec: Psychopaat, 12 jan Symbioot, 2 feb: Masochist. ??? : Oraal.
De 6de middag moet nog gepland worden. Als je een 4 of 5 combiticket koopt, kan je de zesde voor dezelfde prijs volgen.