fbpx
Loading Events
  • This event has passed.
Herken je dat:
– Je goed kan observeren?
– Je niet snel verliest in dagelijkse beslommeringen?
– Een heldere kijk op dingen hebt?
– Gemakkelijk contact kan maken met het ‘hogere’?
 
En ook dat?
– Je niet altijd in je lijf bent?
– Je van binnen makkelijk vertrekt of dissocieert?
– Je makkelijk overweldigd wordt?
– Het aardse leven soms bijna onecht aandoet?
 
De Schizoïde
Het eerste masker is dat van de Schizoïde. Dit zijn de vrijgevochten creatievelingen, de dromers, de super spirituele en paradoxaal genoeg, de theoretisch natuurkundigen. Het zijn mensen die contact hebben met een wereld waar de gemiddelde mens geen weet van heeft. Mensen die overstijgend kunnen denken en fantastisch kunnen observeren.
 
Het is het ook het masker van vertrekken, van dissociatie. Als je te dichtbij komt, en dat is al snel, verdwijnen ze in een soort droomwereld. In contact grijp je dan volledig mis.
Ze kunnen zich makkelijk verliezen in spirituele, kunstzinnige of wetenschappelijke verhandelingen waar ‘de ziel’ wat uit is. Hun energie zit vaak hoog en ze voelen dan weinig verbinding met hun lijf. Ze zijn liever toeschouwer dan deelnemer.
 
Wat gaan we doen?
Op deze middag maak je kennis met de (onbewuste) verschijningsvormen van dit masker. Je gaat het ervaren in alle vezels van je lijf. Je krijgt een gevoel bij hoe je soms verdwijnt in een soort droomwereld en het contact met je lijf verliest.
Door beweging en aanraking leer je weer te landen in je lijf en te voelen waar je in de eerste plaats voor vluchtte. Met kleine opstellingen kijken we naar de oorsprong van dit masker. Hoe beweeg je tussen ‘hier’ en ‘daar’ en hoe is dit ooit gekomen?
 
Deze middag is de XL-versie van de avond die in Utrecht gegeven wordt. Het is daarmee langer én diepgaander, maar bevat wel overlap.
 
Wat zijn Karakterstructuren?
Het gedragsmodel van de Karakterstructuren is ontwikkeld in de jaren ’30 door Wilhelm Reich, een psychotherapeut. In de decennia erna is het model doorontwikkeld door verschillende therapeuten, waaronder Alexander Lowen en Wiebe Veenbaas.
 
De laatste schreef in 2011 het boek “De Maskermaker” en startte de gelijknamige opleiding over de Karakterstructuren bij zijn instituut Phoenix Opleidingen. Hij liet de focus op lichaamsbouw wat los en plaatste de Karakterstructuren, die door hem ook maskers worden genoemd, meer in het perspectief van de ontwikkelingspsychologie en systemische invloeden. De zes verschillende maskers vinden hun oorsprong in een bepaalde periode van onze vroege kindertijd. Ze hebben allemaal hun valkuilen en kwaliteiten.
 
Meer lezen? Download mijn e-book: www.ontmaskerd.com/download-e-book
 
Over Jori:
Jori geeft sinds 2016 familieopstellingen en is sindsdien helemaal gegrepen door de Karakterstructuren. Hij heeft zijn eigen praktijk in Utrecht waarin hij coacht en workshops geeft op het gebied van de Karakterstructuren en relaties.
Hij volgde opleiding in Geweldloze Communicatie bij Vine Coaching en Systemisch Werk en de Maskermaker bij Phoenix Opleidingen in Utrecht.
 
Tickets
 
Prijzen:
Early Bird: €35,- (t/m 22 september)
Normal Bird: €42,50,- (vanaf 23 september)
Combi 4 middagen naar keuze: €130,- (32,50,- per keer)
Combi 5 middagen naar keuze: €162,50,- (30,- per keer)
 
 
***Praktisch***
 
Locatie: Tai Chi School
Adres: Kerkstraat 441, 1017 HZ Amsterdam
 
Datum: zondag 29 september
Inloop: 13.30
Workshop: 14.00 – 17.30
Sluiten: 18.00
 
Deze workshop is plek voor maximaal 16 deelnemers
 
Andere datums ivm combitickets: 29 sept Schizoide, 27 okt Rigide, 7 dec: Psychopaat, 12 jan Symbioot, 2 feb: Masochist. ??? : Oraal.
De 6de middag moet nog gepland worden. Als je een 4 of 5 combiticket koopt, kan je de zesde voor dezelfde prijs volgen.