fbpx
Loading Events
  • This event has passed.
Voel je de roep om jouw verbinding met de aarde te verdiepen? Wil je verbonden zijn met iets groters dan jijzelf en tegelijkertijd gegrond blijven? Voel jij dat je je wil beginnen aan een nieuw avontuur?
Het is tijd voor het wakker maken van de Earth Tribe, de oudste stam op aarde, deze stam bestond al lang voordat er mensen waren. De bomen, planten en dieren vormden een afgestemd communicerend netwerk, lang voordat wij dit deden. Op 31 oktober komen we bij elkaar om ons de verbinding met de natuur en elkaar te herinneren, en te verdiepen.
Via aardende oefeningen komen we in contact met de grond onder ons. Verbonden met ons eigen ankerpunt in de aarde leren we om via onze wortels ook contact te maken maken met de bomen, de natuur en de wortels van anderen. Wanneer wij allemaal in eenheid verbonden zijn via de aarde maken wij een begin van het neerzetten van de Earth Tribe.
OVER DE EARTH TRIBE
Als mensen zijn wij vergeten hoe we kunnen leven in afstemming met de aarde. Hierdoor zijn we vergeten hoe belangrijk het is om de aarde te dragen, zodat zij ook ons kan dragen, met haar energie.
Het is een veelal vergeten, maar geen verloren kennis. Veel Elders en hoeders van de aarde in oude beschavingen hebben nog toegang tot de wijsheid die ons in contact brengt met de aarde. Verder weg van de moderne technologie, weten ze hoe ze contact kunnen maken met de bomen en de dieren van het land waarin ze wonen.
Als wij deze verbinding weer weten te maken, worden wij deel van de Earth Tribe, de Aarde stam. En dat is in deze tijd nou juist zo belangrijk. Dat wij weer deel worden van het energetische ecosysteem van de aarde.
Juist in tijden van crisis, uitdaging en polarisatie hebben we dit nodig. Om terug te komen in onze eigen basis en lichaam. Om terug te komen bij de natuur en de boodschap die ze ons te vertellen heeft.
Wat kun je verwachten tijdens deze dag?
Tijdens deze dag zullen we samen in ceremonie deze band met de aarde en onze wortels herstellen. We zullen steeds op een diepere laag contact met haar maken. Zodat we haar wijsheid weer mogen herinneren en we herinneren dat we als mensheid één en dezelfde tribe zijn. Dat we meer zijn dan losse individuen, dat we samen een groot ademend geheel vormen. Wij zijn de aarde en de aarde is ons.
Deze aardedag vindt plaats op 31 oktober. Van oudsher staat deze dag bekend als ‘Samhain’, of te wel het Keltisch Nieuwjaar. Een dag waarop we het oude mogen gedenken en het nieuwe mogen vieren. Een dag waarop de voorouders van zich lieten horen en er gemakkelijk contact kon worden gemaakt met energieën om ons heen.
Juist op deze dag mogen we de verbintenis met de aarde herstellen, een dag waarop zoveel ouds en nieuws tegelijkertijd aanwezig is. Laten we een nieuw tijdperk van verbintenis inluiden, verbintenis met elkaar en met de aarde.
Doe je mee?
OVER VEERLE EN KEES
Veerle is lang betrokken geweest als spaceholder bij diverse ceremonies en begeleidt nu al enkele jaren maancirkels en jaarfeestvieringen. In de loop van haar leven is ze verschillende tradities tegengekomen, uiteenlopend van tantra, siberisch, keltisch en native american sjamanisme, hekserij, westers lichaamswerk en boeddhisme. De verbinding met de aarde en het lichaam heeft voor haar hierin altijd centraal gestaan.
“Mijn missie is om in hun kracht te zetten, in contact te laten komen met hun kern en de wijsheid die hierin opgeslagen ligt.”
Kees Schenk is al vele jaren bezig met zijn verbinding met de aarde. Dit deed hij via Aardedagen en andere workshops en evenementen waarin de verbinding met de aarde een centrale rol speelt.
‘’Verbinden met de aarde heeft mij geholpen in tijden dat ik het moeilijk had. Het helpt mij nu om stevig te staan en de lessen die de natuur mij heeft geleerd draag ik voor altijd met mij mee, op deze dag deel ik deze graag met jullie om nieuwe verbindingen via de aarde te leggen met elkaar.’’
TICKETS
_________
Voel je dat je aan dit event wil deelnemen? Koop dan nu je ticket.
Early bird: €45 (t/m 20 oktober)
Normal ticket: €55 (vanaf 21 oktober)
*Wij hebben een aantal budget tickets op aanvraag beschikbaar voor mensen met een lager inkomen. Stuur bij interesse een mailtje naar info@eigentijdsnederland.com of bericht Kees of Veerle.
PRAKTISCHE INFORMATIE
____________________________
Locatie: Groepsruimte De Oorsprong, Nijmegen
Adres: Driehuizerweg 331 Nijmegen
Datum: Maandag 31 oktober
Deuren open: 10:00
Start workshop: 10:30
Eind workshop: 17:00
Deuren sluiten: 17:30
Er zal gratis thee, water en chocolade aanwezig zijn. Er is potluck lunch, dus het is fijn als je iets te eten meeneemt (vegetarisch/vegan).
Deze workshop is bedoeld voor alle leeftijden.