fbpx
Loading Events
  • This event has passed.
Iedereen heeft wel eens last van sombere of depressieve gevoelens. Je merkt dat je te veel in je hoofd zit en ook erg kritisch bent op jezelf, het is tijd om de loep op te pakken en kleine stappen te maken.
Om je te helpen is er nu een traject waarin je dit samen kan doen!
In deze support groep leer je meer (be)grip te krijgen op je gedachten, gevoelens en emoties. Zodat je meer inzicht krijgt in wat jij nodig hebt om een kleurrijker leven te hebben.
———— Wat gaan we doen in deze support groep?
Elke week komen we samen én krijg je thuisopdrachten mee. Je bouwt langzaam zelf aan je eigen onderzoek naar wat voor jou werkt.
– Uit je hoofd in je lijf
We oefenen hoe we minder in ons hoofd zitten en meer in ons lijf. (het hier en nu)
*Meditatie, beweging, thuisopdrachten.
– Nieuwsgierig uitproberen
Actief oefeningen uitproberen die je in je dagelijks leven kan oppakken.
*Zoals Mindfulness oefeningen.
– Samen Sterker
Nieuwe mensen ontmoeten die ook struggelen, we steunen elkaar en met oefeningen helpen we mekaar inzicht te krijgen in je eigen behoefte.
– Compassie
Compassie voor jezelf oefenen, wat kun jij doen om je lichaam en geest te voeden?
*Let op, deze support groep is er om jou te steunen en te inspireren om zelf aan de slag te gaan. Met een groep van gelijkgestemde willen wij jou steunen en inzicht helpen geven in jouw eigen pad. *Deze support groep is geen alternatief voor bestaande therapieën.*
———- Voor wie?
Dit traject is iets voor jou als je jezelf herkent in de volgende stellingen:
– Je wilt graag stappen nemen om je leven de juiste richting te geven. Zodat deze kleurrijker en positiever eruit ziet.
– Je bent er klaar voor om de loep op te pakken en écht te kijken naar welke stapjes goed zijn voor jou.
– Je wilt geïnspireerd raken en staat open om dingen uit te proberen, zelfs als je denkt dat je het al geprobeerd hebt!
———- Mindfulness als uitgangspunt
Als je last hebt van veel negatieve gedachten is het fijn om meer in het nu te leven en uit je hoofd. Je bent niet de enige met negatieve gedachten en zorgen. Er is onderzocht dat we 50.000 tot 70.000 gedachten per dag hebben. En gemiddeld zijn 70% daarvan zorgen of negatief!
We luisteren ons hele leven al naar wat er in ons hoofd gebeurt en zijn daar erg goed in geworden. Helaas creëer je daarmee ook het lijden.
Met Mindfulness train je het oor dat luistert naar wat jouw lichaam je probeert te vertellen, die weet wat je nodig hebt, en vanuit daar kun je verder werken.
———- Reacties van deelnemers
“Ik merk dat m’n blijheid met de dag stijgt en ik danste vandaag met een spiksplinternieuwe collega op werk, recht tegenover alle klanten. Het was zó grappig.”
“De support groep heb ik ervaren als leerzaam, praktisch en ondersteunend. Door de oefeningen die we deden in de groep en later mee kregen voor thuis, zoals de innerlijke criticus en het mediteren, ben ik me bewuster geworden van mijn emoties, gedachtes en gevoelens.”
“Noëmi zorgde voor een structuur, begrip, een luisterend oor, soms een stukje luchtigheid en schiep tijdens de workshops een oordeel vrij ruimte waarin ieder optimaal zichzelf leek te kunnen zijn. De verdere oefeningen die meegegeven zijn neem ik mee in mijn rugtas voor mezelf en mogelijk ook om anderen in de toekomst te inspireren. In de oefeningen was een evenwicht tussen laagdrempeligheid en uitdaging.”
——— Praktisch – Data en tijden
De support groep sessies bestaan uit een reeks van 4 avonden van 2,5 uur.
Data sessies: Data sessies: 20 jan, 27 jan, 3 feb en 12 feb.
*In belang van de groep is het belangrijk dat je er minimaal 3 avonden bij bent.
Inloop: 19.20 uur.
Start sessie: 19.30. uur.
Eind: 22:00 uur.
——— Jouw investering
€60 euro – Traject Online (4 avonden)
€100 euro – Traject Online + 1 op 1 coaching online/live (2x 1 uur)
Extra:
€25,- Support call: Een wekelijks belmoment van 15 min support/motivatie of meditatie
€35,- Diepte meditatie 1 op 1, waarin we onderzoeken wat je nodig hebt. (online)
€45,- Mindful wandelen & coaching (2 uur live – nabij Haarlem)
*Er is één low-income ticket beschikbaar voor het online traject van 40 euro. Kun jij het geld niet missen, maar wil je er héél graag bij zijn? Zet dan bij je aanmelding onder het kopje ‘waarom wil je meedoen’ een extra tekstje over je situatie en waarom je graag mee wilt doen.
———- Aanmelden
Volg de link en vul het formulier in onderaan de pagina, We nemen dan contact met je op!
*Groep van max. 6 personen (leeftijd 18 – 39)
*Andere leeftijdscategorie? Stuur me een berichtje en ik hou je op de hoogte 🙂.
———- Over Driven Coach, Noëmi Vilchez
In elk mens zie ik de schoonheid, hun kracht, hun potentie. Het grijpt me dan ook erg aan als ze zelf dat niet meer kunnen zien. Toen ik een korte depressie ervaarde was ik geschokt wat dit met me kon doen. Hoe uitzichtloos het leven voelde, hoe alles wat fijn was, niet meer fijn voelde.
Als coach wil ik een positieve bijdrage leveren aan jouw pad naar een gelukkiger leven, want dat pad is er, je bent er slechts vanaf geraakt. En wanneer jij in je kracht staat, dan zal de wereld een mooiere plek zijn.
Bij See True volgde ik de opleiding tot mindfulness basis trainer en werd knuffelworkshop facilitator bij Knuffelworkshops Nederland en België. De Driven coaching opleiding kwam als geroepen erbij!
Na het geven van workshops bij Eigentijdse Jongeren werd de kracht van een groep me nog duidelijker. Het is daarom zo gaaf dat Driven, met support groep sessies, een gat zal vullen daar waar groepen het beste voor zijn. Het geven van steun, herkenning een veilige plek om te delen, te ontdekken en te groeien, samen.
Hoogleraar Psychiatrie Jim van Os onderstreept het belang van relaties “Ik ben op de allereerste plaats iemand die probeert een relatie aan te gaan met iemand anders, omdat dat helend is. Als we dat samen doen dan zijn we een helende community”