fbpx
Loading Events
  • This event has passed.
Het is eigenlijk bijna cliché: Iemand die op een eerste date een heel verhaal over zijn ex ophangt. Of die vriend die na twee jaar vrijgezel zijn steeds opnieuw zijn ex ter sprake brengt.
 
We voelen allemaal dat dat niet gezond is. Dat die ex dan mentaal/emotioneel zo veel ruimte inneemt dat er geen plek is voor iets nieuws.
 
WAT GAAN WE DOEN?
In deze workshop gaan we kijken naar wat jou nog gebonden houdt aan een oude geliefde. Dit kan over een relatie van tien jaar gaan maar ook om dat meisje waar je drie keer bíjna mee gezoend hebt (real story…) en waar je stiekem nog naar verlangt. Ook als je nog enorm boos bent op je ex, hem nooit meer wilt zien, of écht gelooft dat hij een narcist is, zit je nog aan hem vast.
 
Om los te komen moet je een bepaalde neutraliteit vinden. Diens kwaliteiten én minder mooie kanten kunnen zien. Je eigen verantwoordelijkheid zien én die van hen. Dankbaar kunnen zijn voor de liefde/verbinding/les én beseffen dat het écht over is.
 
Aan het eind van de avond kan je zónder verlangen en mét liefde en dankbaarheid naar je ex kijken, of heb je daar een goede stap in gezet. Om zo ruimte te maken voor je huidige (of toekomstige) liefde.
 
HOE DOEN WE DIT?
Dit doen we met korte oefeningen die geïnspireerd zijn op Systemisch Werk en (familie)opstellingen. In tegenstelling tot ‘gewone’ opstellingen staat bij Systemisch Spelen iedereen centraal; er is dus geen onderscheid tussen vraagstellers en representanten. Je doet de oefeningen alleen, in tweetallen of in kleine groepjes. Soms neem je om de beurt ‘rollen’ aan voor de ander. Vaak zal het gaan over hoe je je verhoudt tot bepaalde mensen of interne stukken.
 
OVER JORI VELTHOVEN
De avond wordt gegeven door Jori Velthoven. Jori deed in 2015 de opleiding ‘Systemisch Werk’ en in 2018 de vervolgopleiding ‘De Maskermaker’ bij Phoenix in Utrecht. Sinds 2016 begeleidt hij regelmatig opstellingen. Liefde en relaties hebben zijn speciale interesse. Verder volgde hij opleidingen bij Avatar en over Geweldloze Communicatie.
 
OVER HET SYSTEMISCH SPELEN DRIELUIK
Er zijn twee grote systemische redenen waarom je geen relatie krijgt of kan behouden:
– Je zit nog vast aan je ex en er is dus geen ruimte voor iets nieuws.
– Je hebt een diepe angst voor echte verbinding.
Deze twee thema’s worden behandeld in: ‘Ode aan je Ex’ en ‘Verlatings- en Bindingsangst’. De derde workshop ‘Passende Partner’ gaat meer over de losse eindjes: Welke stap is er nog nodig? Welke stap heb ik nog te zetten?
Dit drieluik is dus een reset van je liefdesleven. Een nieuwe start. Loskomen van de exen in het verleden en de angst in het nu, om ruimte te maken voor de passende partner in de toekomst!
 
Andere workshops uit het drieluik:
 
○ Zondag 11 november – Systemisch spelen: Bindingsangst en verlatingsangst
○ Zondag 9 december – Systemisch spelen: Passende partner
 
TICKETS
Early Bird: €20,- (beschikbaar t/m 30 september)
Normale ticket: €25,- (vanaf 1 oktober)
Combi-ticket: €55 (voor het gehele drieluik)
 
Budget ticket: €15,- (zeer beperkt beschikbaar).
 
Deurticket: €30,-
 
 
DAGPROGRAMMA
13:30-14:00 Inloop
14:00-17:00 Systemisch spelen – Ode aan je ex
 
Volg onze community op Facebook om op de hoogte te blijven van alle mooie en nieuwe events de komende tijd:
https://www.facebook.com/EigentijdsNederland/