fbpx
Loading Events
  • This event has passed.
DEZE CURSUS ZIT VOL!!!!
Tantracursus: ‘Rijkdom in contact’
Wat speelt er bij jou als je contact aangaat of juist vermijdt? Zou je daar in 2017 iets aan willen veranderen of verrijken?
EJ gaat het nieuwe jaar in met een tantra serie waarin deze vragen centraal staan. Hanna zal deze ontdekkingstocht begeleiden, die bestaat uit vier middagen op de Odessa. Met behulp van tantrische technieken krijg je inzicht in jezelf en je manier van verbinden met anderen, om zo je ontmoetingen rijker, dieper en gevarieerder te maken.
We doen de hele serie van 4 zaterdagmiddagen met een vaste groep, zodat we met elkaar iets opbouwen en verder de diepte in kunnen. Het is een kleine groep van maximaal 16 personen die voor ieder een veilige basis biedt. De groep zal bestaan uit een gelijk aantal mannen en vrouwen.
 
PROGRAMMA
28 januari: ‘Volg je innerlijke stroom’
We beginnen de cursus met ons te richten op de verbinding met onszelf en ons lichaam. We onderzoeken wat er in ons leeft in het moment en gaan we van daaruit op zoek naar onze levensenergie als bron van kracht en wijsheid in ons lichaam.
4 februari: ‘Ontmoet jezelf in contact’
Deze middag onderzoeken we hoe we ons kunnen verhouden tot een ander zonder het contact met onszelf te verliezen. Als je werkelijk durft te doorvoelen en te erkennen wat er in je leeft, komt er ruimte voor transformatie, levensvreugde en authenticiteit.
18 februari: ‘De kracht van verlangen’
Verlangen is een diepe en sterke kracht in ons. Het onderzoek naar waar je werkelijk naar verlangt en waar je je verlangens terugtrekt, kan inzicht geven en kracht vrijmaken.
Op een speelse manier nemen we je mee op reis naar je verlangens, zodat je deze als kracht in je leven kunt gaan ervaren.
4 maart: ‘Ontmoeting van Shakti en Shiva’
Op deze laatste middag doen we een tantrische man/vrouw meditatie. Hierbij wordt je uitgenodigd eerst contact met jezelf te maken en je te richten op je seksuele- of levensenergie. Vanuit je levensstroom mag je je dan verbinden met een ander en ervaren hoe het is om samen je energie te laten stromen.
Technieken:
In deze serie van 4 middagen gebruiken we o.a. lichaamswerk, tantrische (communicatie of energetische) oefeningen, ademwerk, aanraking, dans, meditatie en dit alles met soms een serieuze en geregeld een speelse inslag.
We gaan in deze cursus niet uit de kleren en blijven weg van expliciete seksualiteit. Daarnaast helpen we je bij het voelen en aangeven van je eigen grenzen (zowel naar ons als naar medecursisten).
Over Tantra:
Als je in contact komt met je eigen lichaam en de verlangens die er in je leven, krijg je bewuste toegang tot de levensstroom die voortdurend door je heen beweegt. Deze stroom is spontaan en heeft een eigen intelligentie. Het kan spannend zijn daarop te vertrouwen, vooral als je veel in je hoofd leeft. Maar het is precies deze stroom die het leven vervuld, spannend, avontuurlijk, sprankelend en … levend maakt!
Tantra wordt vaak alleen geassocieerd met seksualiteit, maar dat is niet de essentie van tantra. Het uitgangspunt van tantra is open te staan voor alle ervaringen die het leven biedt, omdat iedere ervaring toegang kan bieden tot een dieper contact met jezelf. Onze levensstroom omvat ook onze seksualiteit en seksuele energie. Deze aspecten zullen in deze workshop wel aangeraakt, maar we zullen er niet expliciet mee werken.
Hanna & tantra:
Tantra is voor mij een way of live waarbij ik open ben naar al mijn ervaringen, gedachten en gevoelens. Tantra daagt me uit om steeds dieper in mezelf af te dalen en te voelen wat er in me leeft en mezelf totaal te laten doordringen door het leven. Hierdoor krijgt mijn levensenergie de ruimte en durf ik authentiek te voorschijn te komen.
Ik haal mijn inspiratie uit de opleidingen die ik de afgelopen 7 jaar heb gevolgd bij het Centrum voor Tantra, het Centrum voor Leven en Intuïtie en uit mijn verbinding met de natuur. Voor mij viel alles samen toen ik met tantra in aanraking kwam. Tantra heeft me geleerd om eerlijk te zijn naar mezelf en naar anderen.
 
Praktische informatie:
Data: 28 januari, 4 februari, 18 februari, 4 maart
Tijd: zaterdagmiddag 13.00 – 17.00
Locatie: Odessa Amsterdam Veemkade 259, Amsterdam
Kosten: 96 Euro (voor de hele cursus)
 
Info + aanmelden: mail + telefoonnummer naar info@eigentijdsejongeren.nl en jorisvdgeest@gmail.com
 
Intake gesprek: als je nog geen tantra cursus bij EJ of bij Hanneke hebt gevolgd is er een kort intake gesprek om intenties en verwachtingen af te stemmen
Facebookevenement: https://www.facebook.com/events/1335436903181366/