fbpx
Loading Events
  • This event has passed.

Eigentijdse Jongeren stapt iedere zaterdagmiddag aan boord van de Odessa met de serie workshops; De Drijvende Kracht. Wees welkom als je opzoek bent naar nieuwe ontmoetingen, verbinding en gezelligheid. In juni is er serie ‘verbindende yoga’ waar we met verschillend vormen van yoga ontspanning en verdinding zoeken.

YinYoga met Klank door Nikki Bogman en Eline van der Linden

Tijdens deze workshop zullen we ons onderdompelen in een bad van klanken en yin yoga. Yin yoga is een rustige yoga vorm waar de nadruk ligt op ontspanning, overgave en voelen wat er in het hier en nu aanwezig is. Daar waar yoga normaal actief en bewegelijk is, houdt je bij yin een houding meerdere minuten aan. Hierdoor kun je lichamelijke, emotionele en mentale blokkades tegenkomen.

Door deze er te laten zijn, kun je deze blokkades opheffen, accepteren en hierin ontspannen. De klanken van verschillende instrumenten zullen je ondersteunen in dit proces en je helpen in verbinding te komen met je lichaam, hartslag en ademhaling.
We leven in een maatschappij met veel Yang elementen, zoals werk, volle agenda’s, drukke steden en andere prikkels. Yin yoga is een tegenbeweging op de Yang elementen van het leven. Het nodigt je uit om stil te staan bij wat er nu is en dit helemaal te voelen.

Tijdens deze middag zullen we klankschalen gebruiken om de yin yoga oefeningen nog verder te verdiepen. Ze kunnen je een punt geven om op te focussen in je lichaam, of een richting aangeven om de energie te laten stromen en naartoe te ademhalen. Aan het eind van de workshop zullen we in savasana (de eindontspanning) genieten van een klankbad, waarin je de ruimte hebt om vanuit overgave alle ervaringen van de dag te verwerken.

Je bent welkom om 12.30. De workshop duurt van 13.00 tot 16.30.
Aansluitend volgt het reguliere Odessa Saturn Saturday: Ecstatic Dance & toegang tot het spadek met hottub en sauna. Ook kun je genieten van een veganistisch diner.

Praktisch:
Locatie: Odessa, Veemkade 259, Amsterdam
Tijd: 12.30 tot 16.30 (workshop start om 13.00)
Leeftijd: 18 – 39 jaar
Tickets verkrijgbaar aan de deur (pin of cash)
Toegang: 12 Euro
(of 19,50 Euro inclusief Saturn Saturday met Ecstatic Dance & Spa dek)
Veganistisch diner: 5 euro (maaltijdsoep)
Parkeertip: gratis parkeren bij Zamenhofstraat, vandaar met de pont naar Azartplein.