fbpx

Merel Sloot: Sprookjes wereld

Merel Sloot – Ik ben een van die gelukkige kinderen die kan zeggen te zijn opgevoed door spirituele hippie ouders. Mijn ouder hebben mijn hele kindertijd zo’n mooie droomwereld om mij en mijn broertje gecreëerd, een wereld vol sprookjes, liefde en zachtheid, een wereld waarin naar ons geluisterd en gekeken werd, naar ons als persoontje, in plaats van als kind.

Mijn lagere school periode heb ik doorgebracht op de vrije school, een Antroposofische school, ingericht volgens de denkbeelden van Rudolf Steiner. Voor mij een heerlijke plek waar alles één groot liefelijk sprookje was, en er vooral gespeeld werd veel verhalen werden verteld, er werd veel gedanst, gezongen, toneel gespeeld en er werd veel aandacht besteed aan het vieren van jaarfeesten, op een rituele manier de veranderingen in de natuur (de seizoenen) eren. Ik voelde me er helemaal thuis en kon er naar harte lust met mijn hoofdje in de wolken rond huppelen, zorgeloos en naïef voor de buitenwereld.

In de weekenden namen mijn ouders ons mee naar, zweethut ceremoniën, medicijnwiel liggingen, hele dagen mantra’s zingen in prachtige kerken, mijn moeder gaf workshops energie werk met bergkristal, mijn vader leerde mensen didgeridoo spelen, samen gaven ze dreamtime healing concerten, zweethutten, spirituele vakantie weken, Raiki, mijn vader coaching sessies, mijn moeder workshops kruidengeneeskunde, om zelf zalfjes en tincturen te leren maken die helpen tegen allerlei kwaaltjes en ongemakken.

En toen ik 12 was ontdekte ze ook nog eens Biodanza.

Toch was niet alles alleen maar fijn en mooi…

Ondanks deze heerlijke wereld om in op te groeien, was ik een stil en verlegen kind, ik deed altijd mijn best om niet op te vallen en toch vooral niemand tot last te zijn.

Ik was heel erg gevoelig, zag en hoorde dingen van jongst af aan, nam energieën, gemoedstoestand en zorgen van anderen over, van daar dat mijn ouders mij dan ook mijn hele kindertijd van de ene helderziende naar de andere healer hebben gebracht om me te leren mezelf voor dat soort dingen af te sluiten zodat ik niet constant hoofd en buikpijn had en me ellendig en overweldigd voelde…

Ik was op de lagere school altijd een beetje vriendjes met iedereen, maar echt hechte vriendschappen ging ik niet aan. Toen ik op mijn 13de naar de middelbare school ging, wat een gewone christelijke school was omdat ik van wegen mijn gezondheid (chronische bloedarmoede) geen 15 kilometer naar de vrij middelbare school kon fietsen, miste niemand mij, alle contacten stopte en ik ging helemaal alleen naar mijn nieuw school.

Daar was ik de zelfde soort persoon, verlegen, rustig, en heel erg bang om anderen tot last te zijn.

Moderne hekserij en Biodanza:

Op mijn 15de leerde ik mijn Wicca lerares kennen, zij heeft mij onder haar vleugel genomen en opgeleid in de mystieke kunsten der hekserij….

Ik heb me altijd heel erg bevoorrecht gevoeld dat ik dat allemaal van haar mocht leren en met andere kon oefenen, niet alleen thuis op mijn kamertje zat met een stapel boeken.

Ik begon bij haar in de jongeren groep, met 3 anderen en op mijn 21ste was ik de jongste in de coven, terwijl de meeste vrouwen daar boven de 40 waren…

Op mijn 16de deed ik voor het eerst Biodanza mee, ik was gelijk verkocht, ik heb heel mijn leven al van dans gehouden, maar dit was iets totaal anders!

Ik kon alles in mijn dansen leggen, al mijn gevoelens en emoties, alles wat ik niet over mijn lippen kon krijgen kon ik wel dansen, en in die liefdevolle omgeving waar ik net als in mijn jeugd gezien werd en gestimuleerd werd om helemaal mezelf te zijn bloeide ik nog meer op!

Wicca en Biodanza hebben er samen voor gezorgd dat ik helemaal uit mijn schulp gekropen ben, en als kreeft zijnde is dat niet zo makkelijk. Ik ben als een blad aan een boom omgedraaid, niet meer verlegen, niet meer bang om anderen tot last te zijn, maar vrij om helemaal mezelf te zijn, met alles wat daarbij hoort!

Op mijn 18de ben ik begonnen aan de Biodanza docenten opleiding, en op mijn 21ste als jongste van Nederland (en waarschijnlijk van heel europa) afgestudeerd. Naast mijn spirituele passies heb ik een hele grote passie voor werken met kinderen, kinderen zijn zo puur en zo echt, heerlijk vind ik dat!

Daarom geef ik nu dan ook les aan kinderen en mensen van mijn eigen leeftijd, iets daarboven en iets daar onder. In de toekomst hoop ik ook weer meer actief met de wicca aan de slag te gaan en vanuit die kennis workshops te gaan creëren, maar voor nu heb ik mijn handen heerlijk vol aan Biodanza!

By | 2018-04-21T15:59:43+02:00 July 22nd, 2014|Biodanza, Eigentijdse Jongeren, Persoonlijke ontwikkeling, Spiritualiteit, Team|