fbpx

Kees Schenk: Tantra – Leven vanuit je ware natuur

  • hands-touching

Als mens worden we geboren met een intuïtieve nieuwsgierigheid om onszelf en onze omgeving te verkennen met onze zintuigen. We weten van nature al hoe we verbinding moeten maken en onze gevoelens moeten uitdrukken. Met onze ogen staren we dan ook met pure liefde en aanwezigheid naar onze verzorgers. Wanneer iemand een vinger in onze hand legt pakken we deze vast. Wanneer we iets nodig hebben, huilen we, en worden dan gewiegd en getroost. We hebben dan nog geen eens besef van wie wij zijn, we ZIJN gewoon. Pure liefdevolle zielen. Als pure spiegels reflecteren we onze omgeving; wanneer iemand ons liefde geeft ZIJN wij liefde. Wanneer er iets niet goed voelt, wat dit ook is, huilen we. Net zolang tot we weer liefde en rust in onszelf voelen.

Naarmate we ouder worden leren we dat bepaald gedrag meer liefde oplevert en ander gedrag zorgt voor afkeuring vanuit onze omgeving. We ruilen onze pure zuivere aanwezigheid in voor steeds meer en meer geconditioneerd gedrag, aangepast op wat wij denken dat onze omgeving van ons verlangt. Dit noemen wij het ego. Hoe meer jij ervaarde dat je omgeving je afkeurde, hoe meer jij je gedrag hier grotendeels onbewust op hebt aangepast. Zo raakte we allemaal het contact met onze essentie kwijt, want er is niemand die is opgegroeid zonder te zijn geconditioneerd door zijn omgeving en de maatschappij. In essentie leerden wij hoe we een rol moesten spelen, en in meer of mindere mate raakten we uit contact met dat deel van ons wat puur en authentiek is.

Naarmate we ouder werden, gingen onze ouders ons misschien ook wel steeds minder knuffelen en aanraken, omdat dit nou eenmaal zo hoort als je ouder wordt. En liefdevolle aanraking ging een steeds kleinere rol spelen in ons leven. Als het niet thuis gebeurde, dan wel op school of op werk. We leerden dat niet in verbinding zijn, zij het fysiek of in energie, normaal is.

Vanuit onze cultuur krijgen we dan ook nog eens allemaal angsten mee over liefde, verbinding en sensualiteit. Gebouwd op een mensengeschiedenis aan culture conditionering. Nu we ouder zijn merken we dat we een enorme behoefte hebben aan authentieke verbinding en fysiek contact. Elke keer dat we dit ervaren vinden we een stukje van onszelf terug. Dat stukje waar we het contact mee zijn verloren… Dat stukje waar we zo diep naar verlangen dat we het willen vasthouden, maar het is niet de ander die ons dit kan geven. Alleen wij zelf kunnen ons dit geven door authentiek te zijn in contact met de ander. Door onze gevoelens uit te spreken, onze behoeftes te uiten en te durven verkennen zoals wij dit vroeger deden toen we klein waren.

Als maatschappij zijn wij ver verwijdert geraakt van onze eigenliefde en sensuele natuur. Tantra draait om het herontdekken van deze natuur. Het is de weg van de bevrijding van alle conditionering die wij dragen bij het maken van verbinding en het ervaren van contact met anderen. Bij tantra beoefenen we de onvoorwaardelijke liefde voor onszelf en verkennen wij op speelse wijze verschillende vormen van contact maken. In essentie keren we terug naar onze kinderlijke onschuld, waar onze grootste kracht ligt. De plek waar we onszelf kunnen terugvinden, en vanuit waar wij kunnen gaan leven vanuit onze ware natuur.

Maakt dit artikel je nieuwsgierig en wil je tantra komen ervaren? Maandag 30 mei vindt er mooie tantrische avond plaats in Amsterdam. Kees Schenk zal een hier een Chakra Tantra Meditatie workshop geven. Klik hier (link) voor meer informatie of stuur een mailtje naar info@eigentijdsejongeren.nl

By | 2018-04-21T15:59:39+02:00 April 15th, 2016|Tantra|