fbpx

De kracht van een supportgroep en van Driven Academy

  • Support

Mijn naam is Desiree Weijs en ik help jonge mensen onvoorwaardelijke zelfliefde te ontdekken. Om dat te kunnen doen, mag ik eerst mijn eigen zelfliefde ontdekken. Dat is een levenslange ontdekkingstocht, waarin ik de afgelopen tien jaar al veel stappen heb kunnen zetten. Rationeel gezien was er nooit iets mis met mijn leven, maar toch voelde ik me lange tijd ongelukkig. 

 

Deze vier dingen hebben me geholpen om meer voldoening te voelen en meer zelfliefde te ontwikkelen: 

    • Erover praten. Je bent niet de enige die zich af en toe waardeloos voelt. Je bent niet gek, vreemd of raar als je worstelt met het leven. Die worsteling maakt je juist menselijk en het is helend om daar met andere mensen over te kunnen praten. 
  • Naar binnen keren. Die oplossing voor je problemen ligt niet buiten jezelf, maar in jezelf. Word stil en luister naar wat je gevoelens te zeggen hebben. Je lichamelijke sensaties kun je gebruiken als richtingaanwijzer om zo je eigen pad te ontdekken. 
  • Je eigen pad volgen. Je hoeft geen ander persoon te worden dan je al bent. Jij bent uniek en je hebt enorm veel te bieden. Laat het zien! Hoe meer je jezelf durft te laten zijn en te uiten, hoe makkelijker en fijner je leven wordt.
  • Gedachtes observeren. Wat je denkt of voelt is niet gelijk aan wie je bent. Het feit dat je je soms waardeloos voelt, maakt je nog geen waardeloos persoon. Door te leren observeren in plaats van direct te reageren, is het makkelijker om op je eigen pad blijven. 

 

Deze vier elementen komen ook terug in mijn supportgroep over emotie-eten. Het grootste voordeel van een supportgroep is het feit dat je omringt bent door mensen die iets soortgelijks meemaken. Je bent écht niet de enige die het leven soms moeilijk vindt. Delen zorgt voor helen! 

Door de oefeningen leer je om naar binnen te keren en te voelen wat je eigenlijk wilt. Dit helpt je om een meer observerende houding aan te nemen: kijken naar je gedachtes, zonder er direct op te reageren. Zo raak je minder snel afgeleid en kun je je eigen koers blijven volgen. 

 

De kracht van een supportgroep is dat je de ruimte krijgt om samen met anderen te ontdekken wie je bent. Door jezelf te laten zien, help je anderen om dat ook te doen. Je kunt al deze dingen ook in je eentje leren, maar een supportgroep bied je een veilige omgeving om dat samen met anderen te ontdekken. Samen ben je sterker! 

 

Driven Academy, de training om supportgroepsessie begeleider te worden, voelde ook als een supportgroep. Een supportgroep waarin ik mijn verhaal kon delen met een groep fantastische mensen. Een supportgroep waarin ik leerde om nog meer naar binnen te keren, mijn eigen pad te volgen en mij niet af te laten leiden door gedachtes. Een supportgroep waarin alle deelnemers werden uitgedaagd om buiten hun comfortzone te gaan en enorm te groeien. Het was een indrukwekkende reis en volgens mij is dit nog maar het begin..

Door: Desirée Weijs

Driven facebook pagina: https://www.facebook.com/drivennederland

Dit jaar is Driven ook te vinden op het EJ zomerfestival. Hier heb je elke ochtend de mogelijkheid om zelfversterkende workshops van Driven te volgen.

EJ Zomerfestival: https://www.facebook.com/events/125241118374928/

By | 2019-07-04T21:09:32+02:00 July 4th, 2019|Uncategorized|