fbpx

Driven: Samen staan wij sterker!

Al 4 jaar lang bundelen Eigentijdse Jongeren en Terra Futura de krachten met het Driven initiatief. Driven Nederland maakt zich hard voor zelfversterking onder jongeren door middel van het aanbieden van verschillende workshops en tools rondom dit onderwerp.

Maar wij van Driven zitten niet stil; wij willen meer dan dat! We willen niet alleen zelfversterkende activiteiten voor jongeren creëren, we willen een stapje verder gaan; een zelfversterkende community neerzetten. Ons motto is namelijk ‘’samen sterker’’. Het geven van workshops alleen is volgens ons dan ook niet voldoende. Een zelfversterkende community werkt namelijk ook circulair; zelfstandig. Driven wil dan ook niet alleen vóór jongeren werken maar zeker ook dóór jongeren. Wij zien in ons werk dan ook zoveel getalenteerde jongeren om ons heen die vaak niet de kans krijgen om dit talent verder uit te diepen of simpelweg niet weten hoe dit te doen! Dit heeft ons gemotiveerd om de Driven Academy op te zetten die, na hard werken, begin 2019 haar deuren voor het eerst zal open.

Maar wat is dan het doel van de Driven Academy? Heel kort gezegd: Het trainen van (kansarme) jongeren tot supportgroepsessie begeleider. Maar waarom dan? Door middel van de Driven Academy kunnen we deze (kansarme) jongeren een kans bieden om hun talenten en passies te ontdekken, verder te ontwikkelen en deze op een professionele manier neer te zetten en zo daarmee op hun beurt ook gelijk een steentje bij te dragen aan de community. Zo helpen zij mee aan het creëren van een circulair systeem!  

De studenten zullen tijdens hun training aan de Driven Academy opgeleid worden door andere jongeren die zelf een expertise hebben in een specifiek onderwerp en dit door middel van een training over kunnen brengen aan de studenten (denk hierbij bijvoorbeeld aan vraagstukken als ‘’wat is mijn missie en visie’’, ‘’hoe laat ik mijzelf groeien’’ en ‘’hoe verspreid ik mijn boodschap’’). Naast trainers zal Driven Academy ook in de nodige persoonlijke sturing voorzien door middel van verschillende coaches, die wederom uit jongeren met een expertise voor coachen zullen bestaan. Door middel van deze al deskundige jongeren zullen de studenten in staat worden gesteld om aan het einde van het traject zelfstandig 4 sessies te begeleiden die allen gefocust zijn op verschillende onderwerpen rondom zelfversterking. Op deze manier weerspiegeld de Driven Academy onze visie: vóór en dóór jongeren. Taking self-reinforcement to the next level!

Hierbij worden we onder andere gesteund door het Oranje Fonds die ons de mogelijkheid heeft gegeven om 10 jongeren kosteloos op te kunnen leiden tot supportgroepsessie begeleider, wat een kans! Hier zijn we dan ook ongelooflijk dankbaar voor!

Long story short: in 2019 krijgen dus niet alleen 10 jongeren de kans om, dankzij onder andere het Oranje Fonds, geheel kosteloos opgeleid te worden tot supportgroepsessie begeleider maar krijgen ook 7 jongeren de kans om hun expertise als trainer of coach tot uiting te laten komen in een betaalde opdracht aan de Driven Academy; Samen staan wij Sterker!  

Wil je toch nog meer weten over het programma van Driven Academy of wil je je hier voor aanmelden, kijk dan vooral op http://driven-nederland.nl/driven-academy/  en op ons facebook event https://www.facebook.com/events/2173026579585505/

Bij vragen zijn wij altijd te bereiken op aanmelden@driven-nederland.nl.

By | 2018-12-11T20:59:23+02:00 December 8th, 2018|Uncategorized|